🍪 Cerez Kurallarımız !

Çerezleri size daha iyi bir hizmet sunabilmek ve belirli işlemleri gerçekleştirebilmenizi sağlamak için kullanıyoruz.
Gizlilik ve çerez Politikası

Ceo Mesajı


Geride bıraktığımız 2023 yılı hem küresel çapta hem de ülkemiz özelinde bir sürü zorluğu beraberinde getirdi. İklim krizi, uluslararası çatışmalar; Covid-19 pandemisinin insanlığa derin etkileri ve ekonomik dalgalanmalar toplumların her kesimi tarafından farklı şekilde hissedildi. Böyle bir dönemde 5 kıtada 3000’den fazla çalışana sahip SICPA Global, kamu ve özel sektördeki farklı paydaşlara marka ve ürün güvenliği konusunda yüksek teknolojik çözümler sunmaya devam ederken, devletler, merkez bankaları ve endüstri için güvenlikli mürekkep üretimi ve denetimi, ürün takip-izleme sistemleri, marka koruma çözümleri alanlarında güvenilir bir partner olarak yatırımlarına hız kesmeden devam etti.

SICPA Türkiye olarak ülkemizin de içinde bulunduğu bu zorlu süreçteki sorumluluğumuzun bilinciyle biz de projelerimize ve yatırımlarımıza aralıksız devam edip, mevcut uygulamalarımız ile kamuya vergi kayıplarını azaltma, özel sektöre de ürün güvenliği sağlama, taklit edilebilirliği minimuma indirerek marka değerini koruma noktalarında katkı sağlamaya devam ettik. Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremleri sonrası ‘’Türkiye Tek Yürek’’ bağış kampanyasına katılarak yaptığımız bağışla, devletimizin ve halkımızın yaralarını sarmasına destek olmaya çalıştık. Depremden etkilenen personelimizin 1 yıl boyunca kiralarını karşılayarak onların yükünü bir nebze olsun hafifletmeye gayret ettik. Bundan sonra da deprem bölgemiz için SICPA Türkiye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Günümüzde doğrulama ve izlenebilirlik için sunduğumuz çözümlerin yanında; ürünlerin ve markaların değerini koruması ve ülkemizin kültürel mirasına katkı sağlanması hususunda şirketimize gösterilen güven, farklı projeleri hayata geçirmemize olanak sağlamıştır. Türkiye’de tamamladığımız ve aktif olarak yürüttüğümüz projelerimiz sırasıyla Turk Trace ve ’Müze ve Örenyerlerinde Bilet ve Bilet Ürünlerinin; Tasarımı, Geliştirilmesi ve Satış Kanallarının Yönetimi olarak öne çıkmaktadır.

Son yılların en büyük sorunlarından birini teşkil eden kayıt dışı ve sahte ürünlerden korunmak amacıyla ürünleri izleyen ve denetleyen, güvenilir ve entegre Ürün İzleme ve Takip sistemleri çözümlerimiz uzun yıllardır hem kamu hem de özel sektör tarafından kullanılmaktadır. Turk Trace projelerimizle 2007-2020 arasında ürettiğimiz bandrollerle yıllık ortalama 10 milyar ürün kayıt altına alınmıştır. Göz ile kontrol yanında SMS, web sitesi veya mobil uygulamalar üzerinden ürün bilgilerini kontrol edebilen kullanıcılar bu sayede sahte ve kayıt dışı ürünlerden korunabilmiştir.

2020 yılından bu yana üretilen bandrollere ilişkin Türkiye’de mevcut teknik altyapıyı SICPA TR kurmuştur. Bu kapsamda SICPA, bandrollerin dizaynından deneme üretimi süreçlerine, üretim denetimi ve teknik destek konularında üretici firmaya hizmet sağlamaktadır. İş kapsamında kullanılan bütün güvenlikli mürekkepler, kağıt, kalıp vb. gibi sarf malzemelerini sağlamakta, sağladığımız kaynakların kullanım verilerini Gelir İdaresi Başkanlığı’na raporlamaktayız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü ile 19.03.2018 tarihinde ‘’Müze ve Örenyerlerinde Bilet ve Bilet Ürünlerinin; Tasarımı, Geliştirilmesi ve Satış Kanallarının Yönetimine ilişkin imzalanan kira sözleşmesi gereğince yaklaşık 500 çalışanımızla 83 müze ve örenyerleri ile 12 satış noktasında çalışmalarımızı başarıyla sürdürmekteyiz. 2022 yılında yaklaşık 25 milyon ziyaretçimizi müzelerimizde ağırlarken, 2023 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayımız %11 artış göstermiştir. Müzelerin 1 yıl kapalı olduğu pandemi döneminde bütün müze çalışanlarımızla yolumuza devam ederken gişe personelimiz ve diğer yardımcı personellerimiz için rutin aralıklarla hazırladığımız ziyaretçi deneyimini güçlendirme ve kapsayıcılık eğitimleri ile ‘’herkes için müze’’ algısını güçlendirmeye devam ettik. Türkiye’nin Müzeleri adıyla ziyaretçilerimize sunduğumuz mobil uygulamamızda bugün 300’ü aşkın müze ile ilgili çeşitli bilgiler sunmaktayız. Uygulama ile aynı zamanda Müzekart ve MuseumPass, online olarak satın alınıp ziyaretçilerin gişeye uğramadan müzeleri ziyaret etmesine imkan vermektedir. Bugün geldiğimiz noktada 44 müze ve örenyerinde sesli rehberlik hizmeti sağlamaktayız. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un destekleriyle yakın zamanda Kız Kulesi, Galata Kulesi, Pamukkale Örenyeri ve Efes Örenyeri’nde ziyaretçilerimizi gece müzeciliğiyle tanıştırmayı hedefliyoruz.

Ürün güvenliğinin gelecekte daha da önem kazanacağını bilerek; bu alanda daha kapsamlı yatırımlar yapma, karşılıklı güven temelinde uzun vadeli ortaklıklar kurma ve hem kamuya hem de özel sektöre destek ve katkımızı artırma yönündeki çalışmalarımızı bütün gücümüzle sürdürmekteyiz. Dünyayı, herkes için daha güvenilir hale getirmek motivasyonuyla müşterilerimize ve ortaklarımıza karşılıklı güven ortamında hizmet vermek ve sürekli değişen güvenlik ihtiyaçlarına akıllı çözümler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yolda özveriyle çalışan değerli çalışma arkadaşlarıma ve tüm iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunarım.